Sladká srdíčka
6. 3. 2015
Ingredience:
Těsto:
500 g hladké mouky
175 g studeného rostlinného tuku Hera
130 g cukru
1 žloutek
Náplň:
50 g Hery
90 g moučkového cukru
Postup:
- Smíchejte mouku a rostlinný tuk Hera máslová příchuť.
- Přidejte cukr a žloutek a vše promíchejte.
- Těsto buď ručně, nebo ručním mixérem vypracujte dotuha.
- Zabalte těsto do fólie a vložte na 30 minut do lednice. Mezitím si předehřejte troubu na 180° C a na plech položte papír na pečení.
- Moukou si zlehka poprašte pracovní plochu, na které těsto rozválejte na 4 mm. Kulatým vykrajovátkem (6 cm) vytvořte 40 koleček. Polovinu koleček ještě uprostřed vykrojte malým srdíčkem.
- Vložte kolečka na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě 10 – 12 minut, dokud nebudou mít zlatou barvu.
- Nechte vychladnout na plechu.
- Ručním mixérem rozšlehejte změklý tuk Hera a postupně přidávejte moučkový cukr.
- Potřete plná kolečka vzniklým krémem. Poté ještě tato kolečka potřete vrstvou jahodového džemu.
- Slepte plná kolečka se sušenkami s vykrojeným srdíčkem. Sušenky jsou hotovy, stačí darovat vašim milovaným.