Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bílý čokoládový dort

6. 3. 2015

bily-cokoladovy-dort-s-malinami_recipe_main.jpgIngredience:
6 vajec
180g cukr krupice
180g polohrubé mouky
40g Hery
50 g čokolády na vaření
400 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
2 sáčky ztužovače šlehačky
100 g bílé čokolády
100 g malinového džemu
150 g bílých čokoládových hoblin
300 g malin
 

 Postup

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků.
  2. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh.
  3. Za stálého šlehání přidáme žloutky.
  4. Pak vmícháme prosátou moukou a rozpuštěnou, zchladlou Heru.
  5. Nakonec do těsta zapravíme čokoládu nasekanou na malé kousky.
  6. Kulatou dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme.
  7. Pečeme je v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut.
  8. Po upečení necháme korpus mírně vychladnout ve formě a pak ho vyklopíme.
  9. Po úplném vychladnutí ho vodorovně rozkrojíme na tři díly.
  10. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači na pevnou šlehačku a ochutíme nastrouhanou bílou čokoládou.
  11. Spodní díl korpusu potřeme polovinou malinového džemu a třetinou šlehačkové náplně.
  12. Položíme na ni druhou část korpusu, který potřeme zbylým malinovým džemem a druhou třetinou šlehačkové náplně.
  13. Přiklopíme ji třetím dílem korpusu.
  14. Celý dort potřeme zbylou šlehačkovou náplní a na jeho strany přitiskneme těsně vedle sebe čokoládové hoblinky.
  15. Na povrch dortu rozložíme očištěné maliny.
  16. Dort uložíme asi na hodinu ztuhnout do chladničky.

 

 

 

 

 
 

 

Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< červenec / 2022 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 10162
Měsíc: 107
Den: 3